FUDBAL

Riječ urednika: Ni šuplja, ni napuhana, takva je naša Lopta

Lopta je uvijek na prvom mjestu FOTO: Facebook

Lopta je uvijek na prvom mjestu FOTO: Facebook

Senzacionalizam, lažne vijesti, špekulacije, laži, sve ono što bi moglo dovesti u pitanje integritet naših novinara. E, to nećete naći na portalu Lopta.ba.

Zašto lopta? Zato jer je to život sviju nas, jer ne postoji ljepši osjećaj kada lopta uđe u gol i zatrese mrežu, kada prođe kroz obruč ili kada prelazi mrežu i padne na pravo mjesto. Svi oni koji su ikada hodali sportskim terenima, znaju taj osjećaj, a ovaj portal će biti mjesto samo za one koji žele pročitati kvalitetnu vijest i zanimljivu priču o našim sportistima, koji žele pročitati intervju bez izvlačenja stvari iz konteksta.

Osim tačnih vijesti i informacija, kvalitetnih priča i intervjua, možemo vam obećati da se nećemo utrkivati za klikove, niti ćemo koristiti senzacionalističke naslove i tako čitatelje dovoditi u zabludu. Za vaše povjerenje borit ćemo se isključivo zanimljivostima, duhovitošću i ljubavlju prema poslu koji radimo i živimo.

Fair-play i respekt sastavni su dio svake igre, svakog sporta, pogotovo "loptaškog". Ne bi bilo fer da zbog našeg naziva zanemarimo i sve ostale sportove u kojima nema lopte ili loptice

Nećemo trčati za svakom pričom i informacijom, niti pisati "tone" izvještaja. Trudit ćemo se da budemo svoji, da igramo u našoj formaciji, koju smo dogovorili u svlačionici i uigrali na treningu.

A vi! Vi ćete, nadamo se, to znati prepoznati i biti nam vjerna publika, naš dvanaesti igrač, jer ćemo igrati za raju i nećemo zanemarivati taktiku, bez obzira na rezultat

Emisija "Liga bez briga" donosit će vam svake sedmice novi intervju, a ostale rubrike punit ćemo vijestima i pričama o ljudima, koji zaslužuju da se o njima kaže neka lijepa riječ.

Novinar sam skoro 20 godina, tri dana gore-dole, a iskustva sam sticao na Studentskom radiju EFM, zatim dnevnom sportskom listu Sport marker, a onda i kroz životnu avanturu zvanu Oslobođenje. Godinama sam saradnik UEFA, zagrebačkog Večernjeg lista, a moji tekstovi objavljivani i na portalu Goal.com i ko zna gdje više.

Od danas, radim za sebe i svoju dušu, bez šefova, frustriranih i bojažljivih urednika iznad sebe, uz ekipu koju sam lično birao. Od ovog trenutka sam u službi čitatelja, koji zaslužuju istinu i najbolje tekstove, bez laži i obmana. Kod nas će crno biti uvijek crno, a bijelo uvijek bijelo. Težit ćemo tome da budemo drugačiji, ali od dogovorene taktike odustati nećemo.

Šuplju vam nećemo prodavati, niti ćemo nečiju priču napuhavati, jer naša Lopta nije ni napuhana, ni šuplja. Sve i kad bi ispali u niži rang, Lopta se nastavlja kotrljati.

Vaš Jasmin Ligata i ekipa portala Lopta.ba

Vezano: