TENIS

Najbolje bh. teniserke poražene od Izraela

Fed Cup reprezentacija BiH poražena od Izraela s 2:1

Fed Cup reprezentacija BiH poražena od Izraela s 2:1

Ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je s 2:1 od Izraelki drugog dana Fed Cup turnira Grupe II Euro-afričke zone koji se igra u Atini.

Na početku BiH je povela pobjedom Jelene Simić nad Nicole Nadel sa 6:3 i 6:4, u drugom meču je Julia Glushko bila bolja od naše Dee Herdželaš (4:6, 6:2 i 6:0), a odlučujući je bio meč dublova u kojem je Jelena Simić zamijenila premorenu Deu Herdželaš, te pokušala u paru sa Anitom Husarić savladati Juliu i Linu Glushkoi Izraelke su slavile sa 6:4 i 6:2.

Ovim se naša selekcija našla u teškoj situaciji i pod imperativom pobjede nad Norvežankama u meču koji je zakazan za sutra. U našem timu vala odlučnost da se učini sve kako bi se sutra ostvarila pobjeda, što bi nam omogućilo razigravanje za ostanak u Grupi II Fed Cupa.

U podgrupi B prva na tabeli je selekcija Luksemburg sa dvije pobjede, Norveška i Izrael imaju po jednu.

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe. A podgrupu čine Danska, Egipt i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play-off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Euro-afričke zone Fed Cupa.

Vezano: