KOŠARKA

Should I Stay or Should I Go: Kakva je sudbina Jusufa Nurkića?

Iza Nurkića je najbolja sezona u karijeri FOTO: Arhiv

Iza Nurkića je najbolja sezona u karijeri FOTO: Arhiv

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine i košarkašu Portland Trail Blazersa Jusufu Nurkiću ovoga ljeta ističe ugovor sa ekipom iz Oregona. Istini za volju, bh. centar koji je ove sezone u prosjeku postizao 14.3 poena i bilježio 9 skokova, uz 1.4 blokade, postat će "restricted free agent".

Bosanskim jezikom rečeno Nurkić će moći napustiti Trail Blazerse samo ako neki od zainteresovanih timova našeg košarkašu ponudi unosniji ugovor od onoga što je "Bosanskoj zvijeri" spreman platiti njegov sadašnji klub. Dok svi ne otvore karte Nurkiću je po glavi mota pjesma kultnog rock benda The Clas "Should I Stay or Should I Go", a možda i ne poznajući njegov muzički ukus.

Bilo kako bilo, zna se da je Nurkić ove sezone igrao za godišnju plaću od 2,9 miliona dolara, a američki portal Complex.com uvrstio ga je među 20 najboljih igrača u ovoj sezoni kojima po njenom završetku ističe ugovor. Osim Jusufa još nekoliko velikih zvijezda ovog ljeta postaju "slobodni agenti", a predvode ih LeBron James, Kevin Durant, Paul Georege, Chris Paul, DeMarcus Cousins, DeAndre Jordan i Isiah Thomas.

Ako je vjerovati posljednjim informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, postoji nekoliko klubova koji su zainteresovani za dovođenje našeg košarkaša i svi su spremni ponuditi mu astronomskih 25 miliona dolara po sezoni, što je neuporedivo više u odnosu na sadašnju plaću bh. centra.

No, isto tako pišu da ako Portland "mečira" bilo koju ponudu ekipa zaintersovanih za Nurkićeve usluge, da će naš košarkaš, iza kojeg je ubjedljivo najbolja sezona u karijeri, pristati za nastavak saradnje sa Trail Blazersima.

Vezano: