FUDBAL

Pilav u Lisabonu kontrolisao Francuza na debitatnskom nastupu u Evropa ligi

Danas su igrani prvi susreti grupne faze Evropa lige, a jedan od najzanimljivijih bio je onaj u Lisabonu gdje su se sastali Sporting i Qarabag. 

Sporting je od samog starta susreta pokazao da je favorit, ali do prvog gola stižu tek u 54. minutu kada Raphinha na asistenciju Nanija pogađa za 1:0.

Mnogo uzbudljivih detalja smo vidjeli u nastavku, međutim Sporting nije dopustio da dođe do iznenađenja, te je Cabral po ulasku pogodio za 2:0, a ovaj put u ulozi asistenta bio je igrač ovog susreta Raphinha.

Na ovom meču pravdu su dijelili Francuzi, François Letexier, Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni. Vrijedi istaći da je Letexieru ovo bio prvi zvanični meč u grupnoj fazi Evropa lige, gdje je imao status glavnog arbitra.

Kontrolor suđenja ispred UEFA-e na meču u Lisabonu bio je direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima NS/FS, Elmir Pilav, koji je nekadašnji najbolji sudija Bosne i Hercegovine, a trenutno ima veliko povjerenje čelnika UEFA-e, te je konstantno kontrolor sudaca na mečevima klupskih, ali i reprezentativnih fudbalskih takmičenja u Evropi.

Vezano: