FUDBAL

Irfan Peljto rame uz rame sa Brychom, Mazzolenijem, Skominom i Manzanom

Večeras se širom Evrope igraju susreti trećeg kola grupne faze Evropa lige, a Bosna i Hercegovina će nakon šest godina ponovo imati svog arbitra u ovoj fazi takmičenja.

Naime, sudijska šestorka iz Bosne i Hercegovine na čelu sa najboljim bh. sudijom, Irfanom Peljtom je delegirana na meč Salzburga i Rosenborga koji se večeras od 19 sati igra na Red Bull Areni u Salzburgu.

Peljto je za ovaj susret odabrao jednu odličnu mladu ekipu, pa će u tako prvi asistenti biti Senad Ibirišimbegović i Davor Beljo, dok će iza golova stajati Dragan Petrović i Haris Kaljanac, a kao četvrti arbitar meča odabran je Damir Lazić.

Nakon nekoliko odlično odrađenih susreta, kao nagrada za trud i zalaganje, Peljti je stigao ovaj meč, koji je za njega, ali i bh. suđenje od velikog značaja, s obzirom da se ovaj bh. sudija nalazi pred vratima ulaska u prvu skupinu sudaca, čime bi napravio do sada neostvaren san bh. suđenja u cjelini.

Vrijedi istaći da će na večerašnjim mečevima pravdu dijeliti prekaljeni arbitri poput Damira Skomine, Felixa Brycha, te Paolo Silvio Mazzolenija i Jesusa Gil Manzana.

Treba napomenuti da delegat susreta dolazi iz Češke, a riječ je o Jaroslavu Dudlu, dok je posmatraća suđenja Michalis Argyrou sa Kipra.

Vezano: